2023-01-01
原本去另一間食既, 嗰間排緊廿幾個, 因為唔想等太耐, 所以去左呢間杏甜品, 本身我好少出食評, 但今次體驗真係堅燥底!一行二人, 其中一個椰皇燉蛋白湯圓, 大概得三分一係燉蛋白, 冇椰皇肉, 其餘係奶水同湯丸, 目的係想食燉蛋白但係得嗰兩啖落肚...另一款係黑芝麻湯圓, 諗住正正常常好穩陣啦, 但原本成碗都係桂花味, 可能啲新派做法我不能太接受, 個湯汁係用桂花溝糖水, 個湯圓煮到勁淋bet bet.....埋單同店員反映, 佢話咁樣係正常.......佢哋冇用薑汁底, 而燉蛋白係得三分一蛋白㗎咋, 咁係正常既我話一個普通嘅黑芝麻湯圓, 都唔一定用薑汁嘅, 普通黃糖水底都可以架, 但如果你哋要用桂花嘅, 應該至少喺餐牌上加上說明掛想食燉蛋白得嗰兩三啖想食黑芝麻湯圓但全碗都係桂花味真係好難頂.......個店員話請我食個芒果布甸, 我話唔使喇心諗呢間甜品店真係請我都唔會再去食!p.s. d位又逼又窄, 食物相我冇影, 係走嘅時候影左張單走咗之後我朋友同我講, 佢話頭先喺舖頭聽到, 有人買咗外賣, 又係燉蛋白, 特登走返落嚟舖頭問, 同我問同一個問題, 點解可以咁少蛋白, 差不多成碗奶水
一行二人,
想食燉蛋白得嗰兩三啖
想食黑芝麻湯圓但全碗都係桂花味
真係好難頂.......
個店員話請我食個芒果布甸, 我話唔使喇
心諗呢間甜品店真係請我都唔會再去食!
走咗之後我朋友同我講, 佢話頭先喺舖頭聽到, 有人買咗外賣, 又係燉蛋白, 特登走返落嚟舖頭問, 同我問同一個問題, 點解可以咁少蛋白, 差不多成碗奶水, 個店員都係話正常係咁嘅
頂.....