2024-05-02 17 浏览
今日嚟到呢间位于天后嘅打边炉餐厅,一入到去已经好多人果然系名不虚传,一入嚟嘅时候就会有两份小食,一份系拍黄瓜另一份喺花生,拍黄瓜非常之入味,酸酸辣辣咁好开胃🤤🤤我哋坐低就叫咗卜卜蚬猪骨煲,职员上菜嘅时候都好有心介绍咗要食咗蚬先,蚬好新鲜同好大只值得推介,而且份量都好多,食极都有。另外我哋叫咗个大份嘅牛颈脊安格斯,摆盘好靓而且份量都多,食落去新鲜嘅牛肉味道好突出,又唔会太过肥腻。此外我哋仲叫咗海鲜,圣子同埋虾都好新鲜,好弹牙🦐🦐呢度嘅小菜都好有特色,我叫咗黄金鲜鱿,同埋椒盐粟米,椒盐粟米十分惹味,椒盐铺满晒粟米上面,辣辣地又甜甜地。☺️☺️而且黄金鲜鱿用咸蛋黄酱制成,又唔会太过腻,不知不过我就食完成兜。🥰🥰呢度嘅墨鱼丸同埋猪肉丸份量都唔错,每兜都有八粒,笠笠都大大粒,墨鱼丸食落好弹力,而且有新鲜嘅墨鱼肉包入喺里面。👍👍