餐厅: Espuma
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2019-09-02 5221 浏览
呢位姐姐同佢男朋友又黎我呢到食野啦每次转新MENU,都会见到佢地睇黎佢地真系我「ESPUMA」嘅忠粉呢.今次嘅MENU系以夏日为主题有PASTA,TAPAS,PIZZA,DESSERT等等每款都好有夏日FEEL架.🔸酥皮香辣橄榄蒜片意大利面 $128佢地真系识拣啦,呢个系卧虎藏龙款卖相系超级巨型酥皮汤造型,打卡一流薄皮一层层叠系一齐,入口酥酥脆脆有多层层次嘅口感,而且奶香味浓郁,大赞里面系炒意大利面用左蒜片,辣椒碎爆炒条条都沾满蒜香又带香辣真系好惹味架仲有吾少配料如虾仁,翠玉瓜片,辣肉肠口感丰富.🔸烧烤蜜糖鸡肉薄饼 $128PIZZA SIZE 吾算好大,足够两人份量批底极之薄脆,厚度同薯片差吾多批料都好丰富,有沙律菜,蕃茄仔鸡肉,菠萝等等重点系有大量嘅芝士,仲拉到丝架一拎上枱,吾洗几耐佢地就清哂成个PIZZA 啦.🔸蓝夏西洋 $58梦幻蓝嘅薄荷沙冰,睇到人心思思入口绵绵带冰冰凉凉嘅薄荷香非常解渴,仲有粒粒棉花糖,增加口感.🔸黄沙万里 $58其实系菠萝沙冰最特别嘅系中间嘅夹层有蓝莓同大燕粒饮落既有绵绵菠萝香,又有燕麦嘅香脆口感.🔸焦糖菠萝窝夫配海盐雪糕。半份 $98窝夫入口外脆内软,质

呢位姐姐同佢男朋友又黎我呢到食野啦

每次转新MENU,都会见到佢地
睇黎佢地真系我「ESPUMA」嘅忠粉呢

今次嘅MENU系以夏日为主题
有PASTA,TAPAS,PIZZA,DESSERT等等
每款都好有夏日FEEL架

🔸酥皮香辣橄榄蒜片意大利面 $128
佢地真系识拣啦,呢个系卧虎藏龙款

卖相系超级巨型酥皮汤造型,打卡一流
薄皮一层层叠系一齐,入口酥酥脆脆
有多层层次嘅口感,而且奶香味浓郁,大赞

里面系炒意大利面
用左蒜片,辣椒碎爆炒
条条都沾满蒜香又带香辣
真系好惹味架

仲有吾少配料如虾仁,翠玉瓜片,辣肉肠
口感丰富

🔸烧烤蜜糖鸡肉薄饼 $128
PIZZA SIZE 吾算好大,足够两人份量

批底极之薄脆,厚度同薯片差吾多
批料都好丰富,有沙律菜,蕃茄仔
鸡肉,菠萝等等
重点系有大量嘅芝士,仲拉到丝架

一拎上枱,吾洗几耐佢地就清哂成个PIZZA 啦

🔸蓝夏西洋 $58
梦幻蓝嘅薄荷沙冰,睇到人心思思
入口绵绵带冰冰凉凉嘅薄荷香
非常解渴,仲有粒粒棉花糖,增加口感

🔸黄沙万里 $58
其实系菠萝沙冰
最特别嘅系中间嘅夹层

有蓝莓同大燕粒
饮落既有绵绵菠萝香,又有燕麦嘅香脆口感

🔸焦糖菠萝窝夫配海盐雪糕。半份 $98
窝夫入口外脆内软,质感恰到好处
重点系唔会太厚实所以更松脆

底部仲有麻薯架!
菠萝放左糖霜再用火枪烧至焦香
食落系菠萝般嘅薄脆口感