2018-07-05 337 浏览
今晚又约左朋友去食放题,第一次黎番本,每位$218。位置都几方便,一出地铁站行5分钟就到。早左上黎,坐到卡位,可以坐得舒舒服服食一餐好。四周环境唔错,冷气够凉,由于有蒸气海鲜锅食,所以初时都担心食食下会好热,但又好彩冇,系一个舒适嘅地方。食物选择实在好多,Menu劲厚!A至M嘅点菜纸,令我地急不及待喺点餐纸上疯狂地点剔。一点完野食就行个圈睇下有咩饮。清酒/梅酒喺任何时段都都无限任饮,猪唔好杯中物,不过都叫左杯黎试下,冰冻梅酒都几清暑。例牌一定系点盘刺身,甜虾好新鲜,猪一口气食左8只。另外三文鱼、吞拿鱼、带子等等都鲜甜有水准。而寿司跟同刺身一样,冇令人失望。基本上你想食嘅款式都即叫即做,件件都又大又厚 ,我地叫左好多唔同款,推荐泰式虎虾同火炙三文鱼寿司。之后仲叫左炸鸡软骨, 吉列鱿鱼圈, xo酱炒墨鱼咀,红酒牛腩等等,全部都好好食,特别要讲牛腩好腍好入味。叫左个蟹粥暖下胃,唔会太咸,味道唔错。而呢度亦有第二个特色,就系蒸气锅。见到个锅就会谂起越南,好可爱。我地order左扇贝,虾,鱼,冬菇,菜。初时谂住可能会清清地,冇乜味,要加调味料。但入口又食到海鲜同娃娃菜嘅鲜甜味,个人非常欣赏。食埋

梅酒

刺身

红酒牛腩

叫左个蟹粥暖下胃,唔会太咸,味道唔错。

蟹粥

海鲜

海鲜蒸气锅

食埋甜品先,有雪糕杯,雪糕糯米磁,系猪最喜欢食嘅野呀

梅酒
刺身