2014-05-04 1939 浏览
好少去九龍城食野或者做野,今日朋友就話依到有D特色小吃, 佢知道有間好地道而出名既小食, 話要同我去試下,咁當然唔能夠拒絕喇,原來依間小食係九龍城街市頂樓既,位置都幾特別。就係圖書館則邊,夠哂方便,睇完書做完野就黎食野,雖然位唔多, 但人就幾多, 又圖書館及室內運動埸側,所以都多人,好熱鬧,不過冷氣同環境當然唔算太好,不過無所謂,叫左一個沙嗲牛肉西多士, 同雪菜肉絲炒米,另外朋友就叫左五香肉丁公仔面同咖啡紅豆冰沙嗲牛西多都好特別,之前都無咩點食過咸既西多士,不過依到都令到我鍾意食,牛肉都算多,幾林,口感都唔差,反而個炒米我好鍾意,用左好多料去炒,就係鍾意佢有好多菜, 味道唔會太咸, 炒得D粉好爽口, 最緊要就係佢唔油膩;