2020-10-17 439 浏览
话说今日系铜锣湾行完利舞台之后已经8点几 有啲肚饿 就同朋友一齐揾野食 突然谂起好似好耐冇食过韩国嘢 而且仲记得咁岩有间出名好食既韩国嘢就系正利舞台上面 于是就紧系要去试下啦 铺头既装潢好有格调 黄黄地既灯光令人感觉十分舒服由于疫情关系 我同朋友唯有叫外卖黎减少感染既风险 原本以为依D韩国野拎到番屋企会唔够热会唔好食 但系相信铺头选用既外卖盒应该有简过 保温做得非常好 行左15分钟番到屋企都仲系热辣辣 值得加分熔岩无骨鸡首先讲下依个熔岩无骨鸡 D芝士多到离晒谱 一层厚厚既芝士 铺系拉面之下 而拉面之下又包住份量十足既鸡块 而且小小既韩式辣味令到整个拉面同鸡块超惹味 虽然芝士可能会令人觉得好"漏" 但系可能果小小既韩式辣酱又令人觉得好开胃 忍唔住一次过食晒芝士年糕拉面年糕新年既时候就食得多 但系韩式既年糕我就好小食 今次依个芝士年糕拉面 令我大开眼界 韩式既泡菜既酸辣 加上芝士铺满既年糕拉面 年糕口感烟烟勒勒 好有咬口而且仲有一只半生熟既韩式温泉蛋 吉穿温泉蛋既蛋黄 捞埋落年糕同拉面一齐食 另有一番风味

铺头既装潢好有格调 黄黄地既灯光令人感觉十分舒服

熔岩无骨鸡

芝士年糕拉面
2020-09-01
等候时间
8 分钟 (外卖自取)
用餐时段
  • 芝士年糕拉面