2019-10-02 4069 浏览
今日见放假就出咗嚟尖沙咀呢度食晚饭,虽然外面真系好乱..餐桌小食有呢个木瓜片同埋呢个麻辣花生首先叫咗个日本花胶鸡脚炖螺头汤,清清地又有鸡脚同螺头嘅鲜味,冇乜味精几好饮胡麻酱淮山,感觉好似食紧生萝卜,但系就好甜冇乜楂,淮山同胡麻酱好夹蜜糖汁黑臀肉叉烧,呢个真系不得了, 𠮶啲蜜糖汁系好清甜嘅花蜜,食落同平时食开嘅叉烧麦芽糖完全唔同,但有一阵蜂蜜嘅甜味,你叉烧本身就系好靓嘅黑臀肉,半肥瘦,大家睇下张相就见到肥瘦好均匀,入口即溶锅巴士多啤梨骨,用士多啤梨酱林喺刚炸好嘅排骨上面,再配上松脆嘅锅巴,口感好得意领奖水芙蓉清蒸明虾球,卖相已经好靓,啲虾好新鲜好大只,水蛋整到非常之滑,上面有啲甜甜地嘅汁将虾同埋水蛋加埋一齐食好正食完饭就叫咗个30年陈皮红豆沙,食落个种陈皮味真系唔同啲,味道好丰富,而且红豆沙煲到出晒沙,又唔会好甜川贝冰糖陈皮炖完个雪莉,呢个甜品比较甜,说来就唔会煲到好林,在喺上边放左啲新鲜设置嘅陈皮,陈皮味好香, 唔该系靓野,成个甜品好滋润成餐饭嘅卖相,味道都唔错,而且食到传统矜贵嘅味道

今日见放假就出咗嚟尖沙咀呢度食晚饭,虽然外面真系好乱..

餐桌小食有呢个木瓜片同埋呢个麻辣花生

成餐饭嘅卖相,味道都唔错,而且食到传统矜贵嘅味道
  • 拖地蜜汁黑豚肉