2022-07-09
間中要食好啲😚灣仔分店仲有海景位 不過可惜係坐海景位就睇唔到廚師即場煮😢.午市商務鐵板燒套餐($1680/2位)首先有沙律同前菜 前菜係一個菇煮洋蔥蘿蔔 之後係三款刺身 刺身都係厚切同新鮮·本日海鮮-會跟返當日新鮮的海鮮選擇 我哋嗰日係魚柳🐟魚柳簡單用咗鹽同胡椒調味 再用牛油煎 食落去好香牛油味 同埋本身魚嘅鮮味·南非鮑魚同龍蝦-鮑魚煎得啱啱好 好彈牙 🦞龍蝦嘅煮法好特別 廚師用咗龍蝦膏煮汁去配龍蝦食 愛膏人士極推🙌🏻·厚燒澳洲和牛-係靚靚嘅粉紅色肉質鮮嫩多汁 同好有牛味 而且好貼心用咗麵包來給血水 另外炸蒜片都炸得好好 .最後就係炒飯同龍蝦麵豉湯 炒飯我覺得偏濕 比較普通 反而龍蝦麵豉湯有啲驚喜 真係完全冇浪費到龍蝦 將佢用喺唔同菜式度😳·甜品係蕨餅同焦糖多士 焦糖多士煎到卜卜脆好好食😚
午市商務鐵板燒套餐($1680/2位)
甜品係蕨餅同焦糖多士 焦糖多士煎到卜卜脆好好食😚