2022-09-04
入東涌除咗去shopping之外,喺Sheraton酒店旁邊仲有好多特色嘅外國餐廳~咁啱週末就打算去chill吓,喺東涌地鐵站搭Shuttle Bus就可以去到☺️今次揀咗一間墨西哥菜,餐廳環境好靚,有室內同室外座位,窗邊位置仲可以對住大海景🤍❃ Guacamole 粟米片配牛油果莎莎醬粟米片仲係微暖嘅,配上軟滑牛油果醬,入邊仲有洋蔥蕃茄,係不敗嘅組合~❃ Skewers - Beef 牛肉串燒牛肉調味香口,帶少少微微香辣~❃ Tacos - Achiote Chicken餅皮可以選擇香脆或者係軟身,今次每隻試左一款,雞肉份量唔少,調味香濃少少辣,加埋黃椒洋蔥好惹味~❃ Churros 叫咗呢個做甜品,即叫即炸上枱熱辣辣,外脆內軟,配埋焦糖汁兩個人好快食曬~另外呢度有唔同嘅Cocktail或者Mocktail,店員推介我哋呢兩杯,一杯係菠蘿椰子士多啤梨嘅組合,好好味,中間部份好似食緊沙冰咁!另一杯有青瓜薄荷薑,飲落去酸酸甜甜,清新開胃~
❃ Guacamole 粟米片配牛油果莎莎醬
❃ Skewers - Beef 牛肉串燒
牛肉調味香口,帶少少微微香辣~
❃ Tacos - Achiote Chicken
❃ Churros