2021-05-08 2424 浏览
📍#chillinn 【东南亚Fusion菜 】不得不说呢间餐厅既装修好靓 (当时系圣诞🎄😂),而且仲系毛孩餐厅添🙈 有养开宠物既,都可以带埋佢地一齐过黎Chill🤣😂 性价比都几高,撞啱节日嘅时候,呢间Grand得黎又唔会太贵,可以同另一半黎撑枱脚就啱啦👻澳洲肉眼扒 (成个Set 💰$468)我地叫咗medium,自己就觉得熟咗小小,可能因为块扒比较薄😳😳 自己钟意偏厚有口感啲又juicy既扒(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 一啖咬落去啲汁咇出嚟就好似上咗天堂咁😂🤣香茅白酒煮鲜蚬 💰跟Set酒味都几重,适合好酒嘅你🍶蚬肉鲜甜冇沙,相比系白酒,平时食清酒煮蚬比较多,但估唔到白酒同蚬都几match🤤泰式椰子鸡汤🐥 💰跟Set呢个我超级钟意啊🤎 佢系劲香椰子味🥥 啲豆卜吸晒啲椰子鸡汤,真系劲正,即刻带咗我翻咗去泰国食野咁🤩 而且啲鸡肉都好滑,正!深海虎虾墨鱼汁意粉🦐🦑🍝 💰跟Set呢个意粉就不过不失啦! 但因为佢用墨鱼汁整 食完个嘴唇会变咗黑色都几得意😎 而佢只虎虾就真系超级无敌大只🦐我自己本身就唔系特别钟意食虾,但如果钟意食虾嘅一定会觉得佢啖啖肉,爽🤡🤡另外我地叫咗一个 👇🏻蜜糖烧猪颈肉 💰$78猪

📍#chillinn 【东南亚Fusion菜 】

澳洲肉眼扒 (成个Set 💰$468)

香茅白酒煮鲜蚬 💰跟Set

泰式椰子鸡汤🐥 💰跟Set

深海虎虾墨鱼汁意粉🦐🦑🍝 💰跟Set

另外我地叫咗一个 👇🏻
蜜糖烧猪颈肉 💰$78

猪颈肉厚度适中!烧得又好啱啱好,唔会过熟,所以食落好嫩,加埋佢用蜜糖烧🍯 钟意食甜甜哋嘅你一定唔可以错过。加上份量超多!两个人食都觉得有啲多!呢个真系抵赞,真系烧得几靓又好食,而且份量仲好多添😳 呢个一定要嗌!!!

甜品我地就叫咗个tiramisu🍮

个人觉得甜咗啲😂 食饱之后食佢会有啲腻