3月9日, 好鍾意黎大角咀搵食, 因為有好多種類又抵食~ 今晚同呀菲喺奧海睇戲, 行大概10分鐘就黎到呢邊~ 行經呢間俾佢d香氣同門口d相吸引咗, 就入去試下~::: 扎肉煎蛋飯 + 紅豆冰 ::: $29真係俾佢張相吸引咗, 仲要係扎肉, 感覺好越南~ 睇實物, 賣相都非常唔錯, 仲好香蔥蒜味~ 蛋望落煎得金黃, 加咗d蔥粒入去, 扎肉份量都好多~ 要讚嘅係面頭仲加咗d肉鬆添, 一個好似好簡單嘅扎肉煎蛋飯只用眼已經睇得出佢地嘅用心~ 食落蛋味果然十分豐富, 扎肉切得都算厚唔會食咗好似無食咁, 加埋d蔥蒜粒同肉鬆, 整個飯都好夾~ 少少彈嘅係飯身比較乾同埋豉油唔夠…跟飯叫紅豆冰唔駛加錢, 味道比較淡, 冇乜椰汁味, 紅豆都硬咗d, 唔駛加錢質素可想而知…::: 香茅豬扒撈檬 + 凍朱古力 ::: $27 + $2豬扒撈檬配料豐富, 有蔥粒、花生碎、炸蒜、蘿蔔絲, 個底仲有d菜絲~檬粉夠散唔會一舊舊黐埋, 配料加上鹹香魚露, 混著檬粉已經幾好味! 豬扒好重香茅味, 亦嫩, 但唔夠焦香~ 同埋如果可以乾身少少更佳~凍朱古力好濃! 又香奶味~ goodgood!呢度其中一個好處係有電視睇,

::: 扎肉煎蛋飯 + 紅豆冰 ::: $29

凍朱古力好濃! 又香奶味~ goodgood!

呢度其中一個好處係有電視睇, 可以慢慢食撈電視汁, 不過電視只有單邊, 所以d食客都只會坐一邊, 變成有位冇人坐… 另外再睇menu食物種類真係好多, 豬骨煲又有, 連咖哩都有分印度或越南. 下次仲要試多d佢地嘅其他食物~
扎肉煎蛋飯
香茅豬扒撈檬