真系太想太想去台湾了,宜家未去得旅行住就只好系香港食下台湾野😌灯笼卤味系台湾既人气卤味老店,今次终于抽到时间黎呢度朝圣了😍-🎈卤水大肠、甜不辣、花枝丸、鸭血配王子面 $52呢间主打台式既车仔面,可以拣选招牌卤味作配料😚我就拣左卤水大肠、甜不辣、花枝丸同埋鸭血配王子面🤣虽然王子面其实系好普通既公仔面,但唔知点解都好想食🙈至于配料方面,甜不辣真系好烟韧,香港真系唔多地方系会食到~而卤水大肠好入味,处理得非常好,鸭血亦都完全吸收哂卤水汁既味道,花枝丸相比之下就唔算太特别了😊配料质素都几好既,但略嫌整体咸左少少~偏淡一点会更好喔🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️-🎈红茶豆浆珍珠半糖半冰 (珍珠+$4) $26红茶豆浆感觉几新奇,但都系豆浆味会偏重啲😂额外加左珍珠系入面,令到成个层次都提升了😳而呢度既珍珠好烟韧好有口感🥰-🔸灯笼卤味📍铜锣湾登龙街39号地下

🎈卤水大肠、甜不辣、花枝丸、鸭血配王子面 $52

🎈红茶豆浆珍珠半糖半冰 (珍珠+$4) $26
红茶豆浆珍珠半糖半冰 (珍珠+$4)

🔸灯笼卤味
📍铜锣湾登龙街39号地下
2020-06-06
等候时间
15 分钟 (堂食)
红茶豆浆珍珠半糖半冰 (珍珠+$4)