2015-04-10 603 浏览
今日经过贡茶,就买杯「热奶盖朱古力」,谂住拎翻学校上堂饮。打开果下好大阵朱古力既香味飘哂出黎,认真觉觉成杯野好靓好足料。但系,期望愈大往往失望愈大。 一饮落口就觉得杯面个奶盖好咸,而且好涷,好似同杯入面既朱古力格格不入咁。于是我将杯野搅拌下,令个奶盖同朱古力可以更加融合。搅拌完后再饮,朱古力既香味好浓好香,成个口好似散发出阵阵既可可豆味 而且,mix埋奶盖,成杯饮品既口感更加丰富,甜甜地既朱古力伴著阵阵既奶香,你会觉得饮落幼滑左劲多。但系,亦都可能系杯野饮好足料既关系,饮多几啖,你就会发现好「漏」、好腻,同埋太甜啦 唔系好想再饮落去......而且杯野饮好大杯,最后我都系同fd share先饮得哂。所以建议,如果想试下呢杯饮品既话,最好就同店员讲话少甜,又或者同人share饮。
今日经过贡茶,就买杯「热奶盖朱古力」,谂住拎翻学校上堂饮。

唔系好想再饮落去......

而且杯野饮好大杯,最后我都系同fd share先饮得哂。

外卖自取