某日滂沱大雨嘅1点去到,以为会冇晒位,点知仲有位俾我拣。一入到嚟,环境都不错,但点解油烟味咁劲?最后我拣咗个冷气位坐唔好抱咁大期望鳗鱼蛋包饭 ($106)好钟意食蛋包饭,好开心见到set lunch入面有得拣!个名当然系marketing手法,想你食完之后就话,吖又几好味㖞。的确,上菜时已经会有呢个感觉,滑蛋好似熔岩火山咁,旁边放满木鱼花,上面有一部份嘅鳗鱼;鳗鱼冇乜特别,好难唔好食;但个蛋真系好滑溜又香,捞埋用酱汁炒过嘅饭一齐食真系好正!九层塔泰式打抛猪乌冬 ($102)已经叫咗少辣,不过对我嚟讲都系几辣!两块大虾片淋咗少少,但个肉酱真系几好食,每条乌冬都痴住晒啲汁,就算辣都要继续食紫薯Cheesecake ($48)menu写住用新鲜紫薯,即管信佢叫一个试吓。cheesecake唔系最硬𠮶种,不过cheese味都算浓,口感都滑溜,最抵赞真系成个蛋糕面都铺满新鲜紫薯蓉,而且甜度适中!手工紫薯牛奶 (+$20)喺无数咁多地方饮过紫薯latte,喺任何餐厅见到都一定会问一问,系咪用新鲜紫薯,但差不多90%嘅答案都令人失望。系呢度,明目张胆咁写明系用新鲜紫薯,诚意可加,我一定要试!成杯饮品

唔好抱咁大期望鳗鱼蛋包饭 ($106)
唔好抱咁大期望鳗鱼蛋包饭

九层塔泰式打抛猪乌冬 ($102)

紫薯Cheesecake ($48)
紫薯Cheesecake

手工紫薯牛奶 (+$20)
喺无数咁多地方饮过紫薯latte,喺任何餐厅见到都一定会问一问,系咪用新鲜紫薯,但差不多90%嘅答案都令人失望。系呢度,明目张胆咁写明系用新鲜紫薯,诚意可加,我一定要试!成杯饮品都系紫色,看似非常天然,饮一啖先,惊为天人!!!!!饮落系有紫薯蓉,有得咬㗎!最重要差不多系无甜,外面饮好多间都甜到漏,但呢杯真系完美,可以清楚品尝到天然嘅紫薯味道,好好饮,真系好好饮!钟意饮天然低糖紫薯latte嘅一定一定要嚟试!
手工紫薯牛奶

虽然油烟味激重,重到食完之后啲衫裤臭足全日,但餐厅嘅职员喺我IG度道歉,话佢哋今个星期个抽油烟机坏咗,感到非常抱歉,而且啲店员服务态度劲好,每次我讲完 "唔该" 佢哋都有讲返 "唔洗",所以算啦,原谅佢哋~其实呢度环境系真系好好㗎,好多影相位,希望而家个抽油烟机整返好啦~
等候时间
10 分钟 (堂食)
唔好抱咁大期望鳗鱼蛋包饭
紫薯Cheesecake