2011-05-21 14 浏览
前幾日睇報紙介紹呢間餐廰, 雖說68蚊一個餐蛋麵都幾貴, 但提到佢地的午餐肉呀, 通粉呀都係自家制, 加埋啲乜野音樂農莊蛋等, 講到超好味咁,所以 一等到週末, 已急不及待要去試 , 去到已經有好多人排緊隊, (仲見到李永達都係度等緊位),等左半粒鐘度就有位, 因為間餐廰係商廈入面, 有冷氣, 有位坐, 等半粒鐘都唔辛苦, 入坐後, 當然點個招牌餐蛋麵, 豈料服務員話餐肉同通粉都賣哂了, 其時只係中午十二點半咋!失望之餘都要食野架, 唯有請服務員推介其他好野食, 佢就介紹左個雞肉蛋麵同埋勁胡椒豬扒麵, 我同朋友各自點左泡沬奶茶同埋泡沬鴛鴦, 胡椒豬扒真係勁重胡椒味, 豬扒都ok 稔, 但食味只係普通, 雞肉蛋麵啲雞肉都幾滑, 但又唔算特別, 至好嘅就真係算係隻蛋了, 蛋黃杰達達咁, 都有啲蛋香, 其他茶餐廰冇食咁嘅蛋, 至於嗰兩杯野飲就普通過普通, 雖不鞋口, 但都唔滑得去邊, 最慘係無喱茶味,只係兩杯泡沬奶水而已, 講真, 水準只係中規中距, 如果佢地只係賣三十零蚊一個餐都ok嘅, 但一個麵加一杯野飲, 埋單每人要七十六蚊, 只係食啲過得去的食物又真係貴貴地, 我同朋友都致認為只係一
前幾日睇報紙介紹呢間餐廰, 雖說68蚊一個餐蛋麵都幾貴,
我同朋友都致認為只係一次過了。
雞肉蛋麵
胡椒豬扒麵