2023-02-24 111 浏览
唔系太明点解有有咁多好评话佢嘅酸菜鱼好食,见到有其他评论话酸菜鱼唔好食,都有犹豫到底去唔去,但系好耐冇食过川菜,所以都谂住试一试,点知果然系中伏今日去食午餐,叫咗小辣嘅酸菜鱼,讲下个酸菜鱼,小辣即系一啲都唔辣,完全冇辣味,香味系有嘅,佢亦都唔算太油,但系鱼片嚟讲我相信鲶鱼,呢个价钱当然唔会系贵桂花鱼啦,但其实我个人系好唔钟意食鲶鱼因为肉质好似豆腐咁,鱼片亦都唔入味,有啲甚至系一嚿嚿,唔系片嚟嘅,酸菜亦都系好老好老,系冇可能食到嘅质地,可能咁先系正宗挂另外我真系好想讲下个白饭,完全系冷饭咁样,唔似系新鲜煮起,另外就系冇一粒米系完整一粒,好似全部都系米碎咁,总之个饭好难食好难食不可一不可再

不可一不可再