2021-11-25 395 浏览
人来人往嘅街上 呢间cafe以木色乾花作点缀招待大家 享受生活今日系平日嘅Tea time想放慢脚步 於是就点左个tea set坐下餐厅嘅装修格局好靓俾人一种好咗好悠闲嘅感觉Tea set以一系列小食为主想饱肚少少亦有all day breakfast我就点左 牛油果烟三文鱼多士 配 mocha先上mocha 心心形嘅拉花再加几笔朱古力酱唔需要再加糖一啖饮落去先系淡淡嘅朱古力味之後就系甜甜嘅咖啡咖啡豆味道好平衡唔会偏苦同偏酸牛油果烟三文鱼多士上碟好靓而且仲有食用花装饰店长推介呢个多士个包系半岛酒店钱包点师傅所推出再到店内加以改良以成食落去有麦包嘅味道包嘅质感好烟韧同外边买到嘅好唔同我好锺意呢只多士烟三文鱼有三大片 食落去都系新鲜嘅唔系摆咗好耐霉晒嘅感觉牛油果果酱系美国订返嚟嘅 食落口酸酸甜甜俾人一种好Fresh嘅感觉见到酒店嘅蛋糕柜蛋糕个样好吸引於是又忍唔住叫一个蛋糕嚟试吓我order左嘅系云-热情果酱味外貌真系好吸引好似真系好似一旧云咁用叉吉落去佢系一种似海绵嘅感觉甜甜嘅牛奶味热情果像又系酸酸地咁配上甜甜嘅牛奶云系好平衡成个蛋糕口味唔会太甜食咗一个咁Fresh嘅多士再加埋咁好味嘅甜品

今日系平日嘅Tea time
想放慢脚步 於是就点左个tea set坐下