今期最新口味 Shine Muscat香印青提每月生日之星饭局,今次选在旺角朗豪坊楼上食饭,咁就做过功课查到朗豪坊有一间专卖戚风蛋糕既小店GOOGLE过仲要系几多人都推荐既蛋糕款式都好多,有唔同尺寸,人多就当然买个大既打过去问,要提早订先有,未必有现货,咁就订左货通知当天会到取买左就直接带上楼上餐厅一齐食其实系海港城都见过佢既POPUP,但个阵就无买黎食,但已经对佢有印像,因为D小蛋糕会用玻璃瓶盖起原因系防止比雪柜抽乾蛋糕既水份,水份抽乾左就会唔好食,睇到细节位香印青提系提子中既高级品种,特别饱满同多汁又甜系蛋糕面层放满好多香印提子仲有蓝草莓一个15CM已经好足够4个人食蛋糕比起我食过既都要特别松软,有水份而已湿润度好高,入口好绵,没有油腻感~戚风蛋糕Chiffon Cake 要做得好,唔容易,因为要掌控火侯,所以无几多间有专卖呢种CAKE特别在忌廉都好细致滑身,甜度刚刚好,香港人最怕就系太甜卖相又够精美,有卖相又好食,最後都秒杀扫清圣诞饭局应该会再买多一次开派对同人分享绵密松软有弹性,忌廉轻易入口,加上重本既青提,清新怡人,甜蜜多汁,我会几期待冬天士多啤梨既味道专柜设计得好吸引人,色
今期最新口味 Shine Muscat香印青提
GOOGLE过仲要系几多人都推荐既
蛋糕款式都好多,有唔同尺寸,人多就当然买个大既
买左就直接带上楼上餐厅一齐食
香印青提系提子中既高级品种,特别饱满同多汁又甜

系蛋糕面层放满好多香印提子仲有蓝草莓
一个15CM已经好足够4个人食

特别在忌廉都好细致滑身,甜度刚刚好,香港人最怕就系太甜
卖相又够精美,有卖相又好食,最後都秒杀扫清
圣诞饭局应该会再买多一次开派对同人分享
专柜设计得好吸引人,色彩鲜艳,放满唔同口味给人选择,给人一种高雅既感觉,但价钱又唔会离地
#Lafamille  #香印青提 #生日蛋糕 #LafamilleHK #戚风蛋糕 #朗豪坊美食 #香港美食 #香港蛋糕专门店
#CAKE #蛋糕专门店
5 分钟 (外卖自取)