2023-03-23 24 浏览
上次食完呢间日式捞面觉得好好食,而且香港甚少铺头可以食到日式捞面。今次有期间限定 - 四款麻辣捞面,就即刻去帮衬。最辣果款甚至系用左卡罗莱纳死神辣椒,10分钟内食完就叫做挑战成功,最快完成嘅甚至可以赢到去日本嘅机票。不过我自己平时食谭仔都系食三小左右,就无谓去挑战喇!肉之地狱 山椒胡麻冷捞面(中辛)$119呢款捞面相对黎讲唔算太辣,加上卖相最吸引,有啲似丸京嘅拉面,全部都系肉!唯一问题就系有芜茜,我唔记得叫店员走,上面嘅时候我第一时间就挑走晒。酱汁有啲似四川果种麻辣,mix埋青柠汁、洋葱同炸蒜,味道好丰富!至于面质系比较粗身,亦好挂汁,出色!不过我食到最尾先知啲麻酱喺晒最底,大家记住捞匀啲先食啊!

肉之地狱 山椒胡麻冷捞面(中辛)$119