2016-02-04 1695 浏览
喺美丽华商场行完街想揾个地方大家坐下,食少少野倾下计,直行走到The One,谂起上面都曾经食过有几间Cafe不错,一于上去睇下。 楼下LOBBY 见到水牌大大个写住中村藤吉先醒起原来香港都开左分店了,想试好耐,择日不如撞日,今日有三个人,正系食甜品的好时机。人龙唔算多,等了15分钟就有位了。每枱一壶茶,好精致,自斟自饮,我最钟意就系咁。三份甜品一齐上枱。例牌相机食先。白玉丸子绿茶红豆甜汤(热)$78 绿茶甜汤味道好似奶昔咁,但系热的,好浓郁的绿茶味,不会太甜。丸子一般都系无味的但胜在烟烟韧韧有咬口,配埋软绵绵的日本红豆,整体不错呀。 京之精选 $98 绿茶蛋糕比想像中差,没有浓郁既绿茶同焙茶味,与普通蛋糕无异,但尚算系松软。雪糕内有少少碎冰,配上cream &红豆蓉,可算是不错配搭;栗子香甜、红桑子醒胃。蛋糕扣晒分,呢款我认为试过就算了。 生茶啫喱「抹茶」$88 呢款系我地最期待的,但味道只系不过不失,原以为啫喱都会有浓郁既绿茶味,但味道并不突出、绿茶雪糕配上红豆蓉+丸子。好在份量都算多,绿茶控应该都会几欢喜。

三份甜品一齐上枱。例牌相机食先。
白玉丸子绿茶红豆甜汤(热)
京之精选
生茶啫喱「抹茶」
2016-01-31
等候时间
15 分钟 (堂食)
白玉丸子绿茶红豆甜汤(热)