2021-06-02
點樣食推介✨⭐️Asia’s 50 best ⭐️⭐️上環高級中菜⭐️大班樓地址:九如坊18號地下Executive lunch - 3 courses $288Appetizer🍖九層塔辣椒膏炒蜆 (7/10)d蜆肉偏細粒,冇乜肉食😖同埋太多醬搞到鹹左小小,整體微辣都幾香九層塔味👍🏻🍖蝦油法國芥末拌鮮魷 (7/10)食落口冇咩味🤣🤣略嫌過份清淡Main Course🍖烏梅陳醋甜酸生炒骨 (7.5/10)不過不失,同平時食開嘅生炒骨冇太大分別🤭都係明閣嘅好食🍖龍井煙燻米鴨配黑糖羅望子醬 (8.5/10)入口超香嘅鴨肉!依碟必嗌!連我唔食鴨肉嘅人都覺得好食👍🏻Chinese soup🍖是日例湯 烏雞湯 (8.5/10)成餐最滿意就係個老火湯,好足料,有家嘅感覺🤣隨餐係有跟一碗白飯/粥,我揀左粥,煮得好綿👍🏻話說依間餐廳係Asia’s 50 best裏面嘅第1,但食完之後覺得還好,唔知係咪要食佢嘅招牌菜先得呢🤣同埋餐廳冇音樂,聽到曬格黎枱講緊咩,有d尷尬回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀🧎🏻♀️️🧎🏻♀️🧎🏻♀️(滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
⭐️Asia’s 50 best ⭐️
⭐️上環高級中菜⭐️
大班樓
地址:九如坊18號地下
Appetizer
🍖九層塔辣椒膏炒蜆 (7/10)
🍖蝦油法國芥末拌鮮魷 (7/10)
食落口冇咩味🤣🤣略嫌過份清淡
Main Course
🍖烏梅陳醋甜酸生炒骨 (7.5/10)
不過不失,同平時食開嘅生炒骨冇太大分別🤭都係明閣嘅好食
🍖龍井煙燻米鴨配黑糖羅望子醬 (8.5/10)
入口超香嘅鴨肉!依碟必嗌!連我唔食鴨肉嘅人都覺得好食👍🏻
Chinese soup
🍖是日例湯 烏雞湯 (8.5/10)
成餐最滿意就係個老火湯,好足料,有家嘅感覺🤣
隨餐係有跟一碗白飯/粥,我揀左粥,煮得好綿👍🏻
回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)