2021-03-24 284 浏览
今日约咗好耐冇见嘅朋友,相识左十年啦。谂住食好啲庆祝吓,于是拣咗尖沙咀一间可以望到好靓海景的餐厅 fine dining。餐厅入边张张枱都系窗口位,个景靓到隔离枱好多人庆祝生日同周年纪念日。/海鲜拼盘🌟个海鲜拼盘好丰富,爱尔兰生蚝好新鲜鲜甜,日本带子连埋白面豉酱食,除咗带子的鲜甜,仲有少少蜜糖嘅甜味。仲有鲍鱼、青口同鲜虾都好新鲜,点青酱就酸酸地更突出鲜味,而冬阴功酱少少辣得黎好开胃。/油酥饼配红咖喱蟹肉酱🌟油酥饼比起naan,更加似台湾酥饼好松化。咖喱里面的蟹肉同配料好多,比起酱汁更加似𩠌,唔算好辣好好食,忍唔住夹左好多落酥饼到,最后差唔多清晒啲酱。/黑松露蘑菇汤🌟入面有好多蘑菇粒,好香蘑菇味而且一啲都唔咸。/忌廉鲍鱼冬阴海鲜汤🌟睇落似就咁忌廉汤,但饮落有少少冬阴味,辣辣地几开胃,入面仲有鲍鱼、带子、虾,好足料。/西班牙黑毛猪肋条肉🌟一份有好多条肋条肉,系ribs的无骨版,啱晒我呢啲懒人。食完肉再食一粒菠萝同香叶,即刻中和左黑毛猪的油香味,唔会话净系食肉好油腻,有别一般西餐,佢用芋头蓉取代薯蓉,有芋头粒更香更有口感。/麻辣蘑菇鸡肉扁意粉🌟一放低已经离远闻到香辣味,但食落去冇乜辣味。有好
海鲜拼盘

海鲜拼盘🌟

油酥饼配红咖喱蟹肉酱

油酥饼配红咖喱蟹肉酱🌟
黑松露蘑菇汤

黑松露蘑菇汤🌟
入面有好多蘑菇粒,好香蘑菇味而且一啲都唔咸。
忌廉鲍鱼冬阴海鲜汤

忌廉鲍鱼冬阴海鲜汤🌟

西班牙黑毛猪肋条肉

西班牙黑毛猪肋条肉🌟
麻辣蘑菇鸡肉扁意粉

麻辣蘑菇鸡肉扁意粉🌟
一放低已经离远闻到香辣味,但食落去冇乜辣味。有好多鸡肉,肉质好嫩滑而且去哂脂肪,好啱怕肥的女士。
朱古力心太软配云呢拿雪糕

朱古力心太软配云呢拿雪糕🌟
特别要赞旧雪糕,有奶香仲要有杏仁碎粒,相信系自家制喺出边都食唔到,个心太软都好水准,入面流心,食完都唔会觉得好甜腻。
2021-03-24
用餐时段