2024-02-22
🥢北角 望隹維港嘆 東方之味薈萃自助餐🥢之前曾經來過呢到食自助餐,被門口一個招牌大雪糕櫃震撼到了,除了雪糕係招牌,佢地仲有現烤燒烤櫃檯,多款凍海鮮盤,仲有甜品都非常之吸引,今次做緊「東方之味薈萃自助餐」,提供冰鎮海鮮及即切刺身,潮州打冷滷水美食(滷水鴨、五花腩、鴨翼等,北京烤鴨,花旗參花膠烏雞湯,燒生蠔,用東方美食做主題,為咗雪糕同東方美食,今次過去試吓睇下有乜好食🥢冰鎮海鮮及即切刺身提供凍龍蝦,汁煮鮑魚,蜆,蝦,蟹腳,青口等凍海鮮,值得一提的係海鮮全部都好新鮮鮮甜,一啲腥味同雪味都冇,所以會係好受歡迎,一陣風咁俾人攞曬,但唔需要擔心,酒店都會好快就補充返🥢潮州打冷滷水美食滷水鴨、五花腩、鴨翼等,口水雞,紅燒乳鴿,呢到的滷水味道好正宗,味道滷得入味而且感覺調味好濃,比出面食到的更香🦆北京烤鴨好多人都鐘意的北京烤鴨,預先已包裹醬汁喺入面,一件一件好精美的樣子🍲花旗參花膠烏雞湯, 龍蝦湯回本位一定係湯,個人好鐘意飲燉湯,湯入面有嫩滑的烏雞,雞湯味道好滋潤好濃仲有一大條花膠,而龍蝦湯夠曬香濃龍蝦味突出🦪燒烤有現燒生蠔,最正一定係燒羊架,夠曬軟滑又多汁,另外雞翼及燒豬肉都非常香口,牛扒就係用上
🥢冰鎮海鮮及即切刺身
🥢潮州打冷滷水美食
🦆北京烤鴨
🍲花旗參花膠烏雞湯, 龍蝦湯
🦪燒烤
有現燒生蠔,最正一定係燒羊架,夠曬軟滑又多汁,另外雞翼及燒豬肉都非常香口,牛扒就係用上川味香料製成,帶少少花椒香氣
🥢雪糕
雪糕係個人最鐘意食的其中之一,喺我心目中係世一,嗰d 咩哈根達斯同我行埋一邊,今日雪糕味道有5 款,雪葩3 款,主要最好味的係朱古力同抹茶,紅豆黑芝麻,用上天然材料製作而成,口味入係入口即溶,超幼滑細嫩感覺,一定要留肚食返夠本
🥢東方之味薈萃自助餐 即日到3/3/ 2024
星期一至四:成人 HK$708*;長者 HK$488*;小童
HK$354*
星期五至日、公眾假期及其前夕:成人 HK$788*;長者HK$538*;小童 HK$394*
📍The Farmhouse 咖啡廳 (北角)
北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓