2021-08-10
女兒喜歡食燒肉,趁她生日而且我們計劃到大埔玩,就隨便在open rice找找較為有特色的燒肉店,見OPPA的評論都不錯就book來試試。我們book了6pm, 諗住1930前走,以為會有優惠,不過只限餐牌正價才有8折,不過唔緊要。我地共3人,佢安排我地坐靠牆的第2張4人枱,剛剛隔離枱已有4人食buffet燒肉,另外靠牆還有4張4人枱是空座,當時6pm成間餐廳連我們只有3枱人,我當時同侍應講想轉隔遠些的枱,我認為餐廳限聚令4人枱都是坐50%客人比全餐廳可坐人數,唔明點解係要迫客人坐到咁迫。侍應只回應一句set好枱啦。最後都要坐,見隔離食buffet d肉都好粗下,我地叫了$458燒肉和牛餐,起碼等了20分鐘先上菜,中途問侍應,佢話和牛係你order逐塊切,唔似得buffet個set係切定。本來想另叫飲品,當然唔平,但離遠見第2枱有1壺凍茶,先問侍應係邊板menu order, 點知佢話茶水係出面自己拎,唔明我地order好都唔主動通知我地有免費茶水供應。終於和牛上,一邊燒一邊都覺得唔錯,份量都足夠我地食。其實現在疫情稍為穩定,多左人出去食飯,餐廳的服務還是咁差,雖然肉是還可以,但整體我覺
終於和牛上,一邊燒一邊都覺得唔錯,份量都足夠我地食。
其實現在疫情稍為穩定,多左人出去食飯,餐廳的服務還是咁差,雖然肉是還可以,但整體我覺得我未必再幫襯!