2023-09-16 167 浏览
本身呢間嘢食啲嘢唔算太差,記得第一次去食,因為係星期六嘅關係多人啲侍應唔係好理客人,諗住係佢哋太忙,到到琴日再去食,已經係平日仲要過咗lunch time係下午茶時間入到去客人並唔多,但係全程冇人招呼,坐低咗因為未有下午茶餐牌於是叫侍應拎,點知兩個侍應掛住自己傾偈,完全聽唔到我嗌佢,咁啱有第三個侍應經過係見到我,不過當聽到我問佢拎下午茶餐牌,佢就話派緊等一陣啦,啲語氣超級唔願意做,都等咗5分鐘有個阿叔終於將下午茶餐牌派到過嚟,我見佢想插入個餐牌架道,因為我想睇所以即時叫佢俾我就可以了,但係我唔知道原來呢個阿叔係有強迫症唔理客人係咪需要佢都夾硬一定要放落去個架到,仲要啤我,呢間餐廳基本10個裏邊有九個都係唔願做嘅,永遠唔會再去,不知所謂
2023-09-15
下午茶