2019-12-13 1695 浏览
有个貌似经理既人唔系几有礼貌,落单问我beef temperature,我唔系几熟beef temperature,所以都请教咗佢先同问佢有咩suggestion,点知佢「吓,咁我落medium俾你啰」,然后我先如梦初醒佢讲紧beef doneness,我唔知外国系咪一样啦,但如果问声都咁既态度,我唔觉得系good service。之后叫酒要乜无乜,门口个牌仲话有happy hour,我真系唔知道佢无酒,做咩happy hour,最后男朋友求其叫杯嘉士伯算。至于食物质素,牛扒唔系贵,但唔系平,而个质素绝对低于价钱,真系好普通既牛味,衰d讲差过自己煮。去花园餐厅食都gur d,最少人地价钱真系对返个质素。生蚝写住环球生蚝,以为可能有几款可以淡口慢慢食到重口味,点知系同款,不过呢个只系我地无问,但百几蚊半打都无预佢系d咩靓野。仲有一样唔关我地事,隔离台有个女仔病咗食药饮自己水,无饮到台面两樽natural mineral water同sparking water,个经理冲过黎话店内唔饮得外来饮品,我开头都理解,个女仔都有讲唔好意思,话因为食药。不过个经理下一句我觉得好un耳:「其实我地d水

仲有一样唔关我地事,隔离台有个女仔病咗食药饮自己水,无饮到台面两樽natural mineral water同sparking water,个经理冲过黎话店内唔饮得外来饮品,我开头都理解,个女仔都有讲唔好意思,话因为食药。不过个经理下一句我觉得好un耳:「其实我地d水都可以食药架㖞」,个女仔即刻无应佢。个经理走咗之后都好尴尬同同伴讲返呢件事。我觉得佢身为一个service provider,佢系完全唔专业。

可能大家觉得好小事,可能系我挑剔,$1,000一餐饭唔系好贵,但大把选择下,第一次黎食系真系后悔,而我亦绝不回头。我知好多人黎庆祝生日,短短一餐饭都有两台客庆祝,但无必要为咗个蛋糕同即影即有而黎呢间无服务,又无乜特别既餐厅。