2021-10-14
知道有Li 间餐厅好耐,一直都未试过。今日公众假期行开山顶,咁岩就开门,决定walk in 试吓。首先reception 系劲慢,我哋第3张枱入去,佢地慢条斯理咁register, 搞左一轮先入到去坐低。然后落完order 过左30分钟净系见到头2张枱有野食,仲要上齐,而我哋同其他之后入坐既全部一样野都无上过。同个waitress follow 我哋个order, 佢话无办法架㖞,人哋入嚟先梗系人哋上菜先。人哋到先,上菜先当然系正常,但系我哋都黎左30分钟,系咪即系佢既capacity 只系做到2枱人?终于坐左8个字,appetiser 同main course 一次过到齐。d 野食唔够热,味道一般。d 虾唔系做得出色就唔好claim 自己系专门店。虽然个景系靓,但系楼下keep 住装修劲嘈。觉得好唔好彩,浪费左个 holiday lunch 喺间咁嘅餐厅。以后都唔会再黎。