2018-08-23 519 浏览
今日本身想去THE ONE某新开既餐厅食饭, 点知满左, 于是就去左旁边既美丽华揾野食, 知道佢3-4楼果度开左好多餐厅, 揾既时候经过Pizza Express, 印象中海港城果间既Pizza都几好食, 于是就入左去食.当时系7点左右, 但里面冇乜人. 里面既装修同一般既Pizza Express一样, 白色/蓝色, 几摩登. 我地叫左SET DINNER, 包一个沙律, 小食, 主菜, 两杯野饮. 沙律叫左主厨精选沙律, 我觉得几有诚意, 用料都几新鲜, 里面除左沙律菜, 仲有蛋, 芝士粒, 鸡肉, 车厘茄… 而且比例岩岩好, 每啖菜都有其他配料一齐, 夹埋味道几有层次, 好味! 小食叫左蕃茄酱肉丸, 蕃茄酱味道几好, 酸甜味平均得几好, 感觉里面有真蕃茄, 肉丸比较普遍, 好食过宜家家居, 但好惜我食倒一粒有隔夜味… 另外叫左黑松露油野菌PIZZA, 有点失望, 唔系食倒黑松露味, 上边既芝士同蕃茄酱分布好唔平均, 而且蕃茄得好少, 好似得D水系上边, 野菌又唔够多, 成个PIZZA净系食倒批皮味, 佢仲要已经系薄皮… 正当我想比个差评时, 经理礼貌地走埋黎问我地食物好冇味, 于
当时系7点左右, 但里面冇乜人. 里面既装修同一般既Pizza Express一样, 白色/蓝色, 几摩登. 我地叫左SET DINNER, 包一个沙律, 小食, 主菜, 两杯野饮. 沙律叫左主厨精选沙律, 我觉得几有诚意, 用料都几新鲜, 里面除左沙律菜, 仲有蛋, 芝士粒, 鸡肉, 车厘茄… 而且比例岩岩好, 每啖菜都有其他配料一齐, 夹埋味道几有层次, 好味! 小食叫左蕃茄酱肉丸, 蕃茄酱味道几好, 酸甜味平均得几好, 感觉里面有真蕃茄, 肉丸比较普遍, 好食过宜家家居, 但好惜我食倒一粒有隔夜味… 另外叫左黑松露油野菌PIZZA, 有点失望, 唔系食倒黑松露味, 上边既芝士同蕃茄酱分布好唔平均, 而且蕃茄得好少, 好似得D水系上边, 野菌又唔够多, 成个PIZZA净系食倒批皮味, 佢仲要已经系薄皮… 正当我想比个差评时, 经理礼貌地走埋黎问我地食物好冇味, 于是我朋友就一轮咀咁将佢既意见讲晒出黎… 讲到蕃茄酱有几失望, 点知经理话会同厨房反映下, 仲多谢我地既意见, 话睇下点样可以改善, 最重要系, 佢送左PIZZA EXPRESS自己制既蕃茄酱, 话希望可以挽回番我地既信心! 虽然食物一般, 但我真系人生第一次感受倒意见得倒重视, (之前去过合和中心某自助餐食, 有STAFF在收钱时讲左D好侮辱既说话, 我就投诉佢, 但经理都只系送左张卡片就打发我地走), 今时今日咁用心既服务态度边度揾?
所以我为住呢位经理而比个笑脸佢, 真心希望佢生意兴隆!
蕃茄酱肉丸
主厨精选沙律