2021-11-03 509 浏览
平日行到中環附近,有好多餐廳,但見米線陣有新推出米粉就試下。11點半人不多,本身scan code 落單,但唔見有辣度選擇,問個黑衫冬菇頭女店員,原來大汗豬扒米線冇得選擇辣度,順便叫佢落埋單。唔知係唔係咁得罪左佢,載咗口罩都feel到佢西面冇禮貌,(相反帶位果姐姐好親切)。因為睇緊電話,米線到左我隔左陣先食,點知我想攞果陣,冬菇頭女店員就攞走左碗麵,叫我等陣先。因為我坐的位近出餐口,叫佢同另一位白衫四眼男店員講嘢,之後佢就放低返碗麵。明顯碗麵少左d野,見佢冇主動解釋,我問佢有咩唔同,佢話係另一個餐,價錢唔同就走左…………麵我係照食,但整件事食得好唔開心,餐廳裝修幾靚,d員工冇質素都令客人唔會回頭lor。
大汗豬扒米線
2021-11-03