2019-10-08 1847 浏览
呢间餐厅令我谂起宜家已经走得7788,果班钟意食贵野既旧同事。仲记得当初第一餐welcome lunch就系黎银杏馆呢度食,果阵八个人食,七个都叫佢个煎猪排,连食开好野既同事都话系超乎预期既质素。所以虽然我好少黎食,但黎食得都会叫煎猪排。但系最傻既,之后黎左两次,都好似叫错左,叫唔番一开始食果个煎猪排。佢既lunch set 有跟餐,餐有汤同有自助沙律bar,食咩自己拣,份量自己毕。比起fix死左,汤黎左饮唔哂,或者调转系沙律唔够食,或者想拣沙律材料既,呢个自助既安排就flexible好多,而且半自助都系个唔错既gimmick。餐厅系社企,请既侍应都系上左年纪既银发族,不过唔好觉得佢地会慢手慢脚咁。佢地唔止有礼貌,服务态度都系非常好。今次我叫左呢个猪排,都系同最开始黎食果个唔一样,都已经唔知边个餐先系或者仲有冇,哈哈。所以呢份猪排虽然都唔错,份量都足,但都唔系回忆中既味道。我谂好食果个应该系厚切果款 630果个餐,真系做到厚切大块得黎煎得外脆内嫩多汁唔会dry。另一个同事就咁岩要食素,叫左个南瓜risotto。佢话都几好食,味道唔会好淡,都几香。