2019-12-02 209 浏览
难得第二日放假,就订咗位同朋友嚟到pizza max bistro 食个饭,贪呢度冇限时可以慢慢倾计。-黎过呢间餐厅几次,外藉店员热情又有礼貌,餐厅天花有好多波波灯,气氛唔错,食物款式又多,价钱唔贵又好味。-Capresse Salad ($125)呢款沙律系其中一道我最钟意食嘅意大利料理,基本上材料只有番茄、mozzarella同basil三样,再配上盐同橄榄油调味。正正因为材料简单、做法直接,基本上整得好唔好味唯一影响因素就系食材新唔新鲜,呢度既番茄脆口鲜甜,mozzarella奶味浓郁,配埋一齐又fresh又好味。-Crumbled deep fried Camembert cheese served with balsamic Cranberry Sauce ($105) Fried Camembert cheese 一定要上枱即食,炸到外脆内软,邪恶得黎又系难以抵抗地诱惑!味道较水牛芝士重,配上cranberry酱,就有好好既balance-German style pork knuckle ($209)德国猪手系我嘅最爱,呢度既猪手烧到岩岩好,外层松脆唔会过份油腻,入面肉质

Capresse Salad ($125)

德国猪手系我嘅最爱,呢度既猪手烧到岩岩好,外层松脆唔会过份油腻,入面肉质软腍入味又juicy,肥膏既份量啱啱好,真心好食过好多德国餐厅