几年前去过阿利水食Lunch ,都唔错咪谂住再同朋友今晚去食晩餐。店内有位态度非常之差嘅女待应,我哋八点钟未够就话冇晒牛肋条所有牛肋条做嘅食物都冇,跟住问佢牛肉拼盘原本有牛肋骨嘅有乜,佢好唔情愿咁入去厨房问完出返嚟同我地讲剩系得牛肉片同牛肉片,连牛脷都冇。咁我哋再望吓个Menu之制想问下佢有咩系有佢啤我哋一眼就行开咗!最终我哋叫咗牛骨汤,分开叫一碟牛脷,同埋牛肉。佢哋好快咁上菜,但食韩国菜最精彩嘅莫过于系啲小菜,除咗有传统嘅kimchi之外,佢竟然够胆死放两粒西兰花再加pat辣椒酱!每碟都系两小旧,仲只可以refill四样一次!个女待应个样长期好似俾人虐待紧咁,我哋想再加个海鲜豆腐汤,间铺头只系得三枱人佢都可以漏单,我哋等左20分钟再去问佢,佢理直气壮咁同我地讲我有入单不过厨房冇出单啫!食物嘅份量同价钱完全唔成正比,三个人食咗七百几蚊,仲要俾啲咁嘅服务。我唔知米之莲点样比推介佢啰,一定会再帮衬!牛骨汤D牛骨雪味好重,汤头加超多味精,个海鲜辣豆腐汤得几粒缩到唔见影嘅蚬,连虾都冇只!
2018-01-30