2021-08-09 595 浏览
我唔系好食得辣,所以甚少食泰国菜同旧同事相约食饭,佢地就拣咗呢间(因为附近好似无咩好食咁XD因为book咗枱,所以唔洗等就有位用餐时间:90分钟我地4个人叫咗青木瓜沙律、炒杂菜(马拉盏)、小食拼盘、串烧拼盘(大)、原只大虾菠萝炒饭、泰皇咖喱软壳蟹绘巨型面包,再加一人一杯饮品侍应先上菠萝炒饭,食咗大半先再上菜、小食同烤物,感觉一嚟就食饱咗(´・_・`)建议可以上咗啲小食、烤物或者菜先青木瓜沙律比想像中辣,而朋友都话呢碟麻麻地炒杂菜(马拉盏)好食,炒得好香,有唔同菜、菇,啱晒唔同人嘅喜好小食拼盘有鸡翼、鱼饼、虾饼同春卷,个人觉得虾饼好食过另外3款串烧拼盘(大)有猪、牛、鸡同猪颈肉,啲肉食落唔会柴,烧得啱啱好,味道好好至于原只大虾菠萝炒饭,菠萝炒饭一直都系我好钟意食嘅菜式呢间嘅菠萝炒饭,份量十足,满到泻,唔会好咸,啱啱好!泰皇咖喱软壳蟹绘巨型面包系打卡之选,面包加咖哩都唔错,味道可以浓啲个包整体嚟讲一般般,无话必点但如果多啲人一齐食,都可以叫嚟打个卡,然后一人一个包^ω^最后侍应提醒我地就快完用餐时间,咁我地就卖单卖完单,有位同事想去个洗手间因餐厅门口(䢂口)位置较细,怕企系度阻住出入,所以
我唔系好食得辣,所以甚少食泰国菜
因为book咗枱,所以唔洗等就有位
用餐时间:90分钟

建议可以上咗啲小食、烤物或者菜先

青木瓜沙律比想像中辣,而朋友都话呢碟麻麻地
至于原只大虾菠萝炒饭,菠萝炒饭一直都系我好钟意食嘅菜式
呢间嘅菠萝炒饭,份量十足,满到泻,唔会好咸,啱啱好!
个包整体嚟讲一般般,无话必点
但如果多啲人一齐食,都可以叫嚟打个卡,然后一人一个包^ω^

最后侍应提醒我地就快完用餐时间,咁我地就卖单
卖完单,有位同事想去个洗手间
因餐厅门口(䢂口)位置较细,怕企系度阻住出入,所以我地话等埋佢,叫佢快啲去完,我地再走
有位女侍应走过嚟话我地食咗好耐
我地同佢解释有朋友去咗洗手间,好快走
佢话有人等枱,等好耐,叫我地快啲走
我地出到去,无人排队等...

本身见啲嘢食都唔错,有位姐姐又好好态度,觉得可以下次带屋企人嚟食
但最后咁样,认真赶客,我地都话下次不了ಠ_ಠ
2021-07-10