2021-09-27 1440 浏览
生日一年一次,朋友就安排左W Hotel staycation,咁晚餐就book左呢度,谂住睇住日落chill下,其实之前都嚟过,但系lunch time,仲要系11:30,当时环境好舒服,夜晚就真系第一次,首先夜晚系非常咁嘈!我地预先上sky 100官网订左个生日套票,包2张sky100门票,一个蛋糕,2杯饮品,但就限时1小时,咁订位时都问埋如果我地会叫嘢食可唔可以坐耐啲,当时系个男嘅听电话,话“咁都可以俾你坐多半个钟至一个钟嘅!”咁好啦!去到餐厅,安排左window set俾我地,呢度系半自助形式,要自己出去叫野食,menu唔多选择但ok嘅!落完order,收银提醒我用餐时间一个钟,咁我就同佢讲返booking时嘅沟通,点知佢话“唔得嘅,限左一个钟就一个钟!”态度唔友善嘅,但我觉得无谓争拗,所以都接受左!坐返埋枱,唔够5分钟,蛋糕出现😳我哋明明落咗order,但就甜品先来。。。。。。咁都礼貌地同但讲番我哋想食咗热食先,蛋糕可18:45上(我地book1 8:00)!我地叫左个pizza同阔条面,食物质素系一般,pizza饼底系湿嘅,软林林但配料味道好味如果饼底系脆嘅即焗嘅会好味好多
我地叫左个pizza同阔条面,食物质素系一般,pizza饼底系湿嘅,软林林但配料味道好味如果饼底系脆嘅即焗嘅会好味好多!阔条面入面有蘑菇蕃茄之类,阔条面份量少!
食完我地就谂,时间咁赶,不如问下可唔可以蛋糕takeaway,可以返酒店房慢慢影相开心吓!咁问咗收银个女仔佢话都系帮你包好可以拥走,咁我哋就就决定拥走,再嗌多个窝夫食啦!
士多啤梨窝夫够蛋味,但都系唔够脆都系软林林嘅窝夫,雪糕系用北海道牛乳雪糕配搭味得非常好!
准时19:00离开!
好喇,返到酒店,打开个蛋糕盒,但原来佢只系用个外卖盒将个蛋糕放入去,但size根本系唔啱嘅,好失望!
我哋攞返个蛋糕出嚟嘅时候要切走个核突边先可以再影相!😢😢😢
总共我地4个人成餐饭系order左:生日套票(蛋糕+2杯茶包花茶),Pizza,阔条面,两杯软雪糕,士多啤梨窝夫,两杯饮品!共$820,其实食埋个view,原本价钱ok嘅,但service扣哂分!
Sky 100生日套票
2021-09-18