GREEN

2017-08-15 629 浏览
相约六位好友,一行七人去Green食晚餐, 已经系第三次到访Green! 每一次都有唔同嘅惊喜,今次真系又惊又喜。一入间餐厅已经有人带位,仲好有礼貌咁帮手推动座椅,waiter 好有风度! 睇完餐牌之后,决定左蟹肉饼伴鲜虾牛油果 Crab cake with shrimp avocado 做头盘! 卖相几好,好钟意食牛油果嘅我,全部食晒! Main - 明炉杂锦海鲜配牛油汁- 我一向都好钟意食海鲜跟住就即刻问杂锦海鲜包啲咩架?原来有虾、带子、八爪鱼、三文鱼同吞拿鱼,但我食吞拿鱼㖞,waitress 就用左其他海鲜做替换。一听到有得替换,几位女士即刻异口同声一齐换,因此而发生左一段换食物嘅小插曲,令呢餐饭多咗唔少话题🙊虽然我叫咗海鲜餐,但我比较欣赏朋友叫嘅炭烤美国顶级肉眼扒,Green 嘅扒可以,值得一试。Green 仲特意安排左绿茶甜品,清淡嘅绿茶味,内软外脆嘅口感,几特别。

卖相几好,好钟意食牛油果嘅我,全部食晒!

明炉杂锦海鲜配牛油汁

明炉杂锦海鲜配牛油汁