2012-11-06 9 浏览
今晚应朋友生日邀请第一次到旺角笑笑居洒屋庆祝生日,大家一行四人相约在餐厅内先到先等,店内末算太忙,可能太早,第一次到来餐厅感觉好有日本feel,侍应亦好有礼貌安排一张近窗口位比我地,朋友到齐,我地点左七道菜,有两款系侍应姐姐介绍既,前菜,介辣章鱼口感特别,三文鱼野菜salad三文鱼够新鲜,不过菜份量可以多D就好, 秋日刺身够新鲜,秋刀鱼比想像中鲜甜,另外炸薯仔芝士年糕,香口有口感,不过女仔朋友就觉得麻麻地,怕肥卦广岛薄饼出黎时铁板支支声,好香,一口咬落酱浓飘香,吃一件都够饱晒啦,另外沙律明虾亦系香口之作,最后点了个炒面,味道尚可,不过不失,跟住我地主题同朋友唱生日歌切蛋糕,侍应哥哥主动帮我地影相,好窝心!!整体不俗,会再黎,不过下次吾收切饼费就最好
2012-10-25
庆祝纪念