2019-10-13 62 浏览
朋友话呢间很不错,所以塔到北角站来试试。北角站A1出口转左直行过对面马路后再转左行入1条街转左直行很近,行5分钟就到。一坐低我已被老重庆奇味鸡煲吸引,再扫落去竟然有我最喜爱的田鸡,真的很小店是有此配料叫,一定要叫拉,猪大肠是我至爱点小得,最后我们点了鱼皮,鱿鱼,鲜鱼片,唐生菜,午餐肉,细樽竹䉀茅根。老板娘很贴心,鸡煲上枱就教我地点样煮先最好食,她说应把田鸡,鱿鱼等配料可跟鸡煲一起爆抄来食会比较好味,食完鸡肉后先加汤,她还说不要加太多汤比较好味。鸡煲唔系好麻辣个种麻痹的辣,是比较香辣那种,我最怕食到满口麻辣子,朋友同我都劲爱呢种特别的鸡煲味!我地叫小辣,因为唔想太辣,小辣对我来讲都仲可以辣d, 因为朋友不太食得辣就佢吧!我跟朋友先食鸡煲内的鸡,豆卜,冬菇。豆卜吸晒d精华好好味。🥰🥰🥰食晒d鸡肉后,开始加水打边炉拉。炸鱼皮:老板娘说自家炸,所以唔会油同埋新鲜香脆,唔怕食左千年油炸架鱼皮落肚,良心食市。鲜鱼片:我朋友唔食鱼,但她竟然喜欢食,因为觉得呢种鱼唔胜同好滑 ,一问之下是桂花鱼,好白滑又好味亚~幸福🌻田鸡:好滑好滑好滑,我至爱!大肠:一定要先落,本身要够淋,预先落于煲内煲入味,超爱。🤩
朋友话呢间很不错,所以塔到北角站来试试。

一坐低我已被老重庆奇味鸡煲吸引
,再扫落去竟然有我最喜爱的田鸡
,真的很小店是有此配料叫,一定要叫拉,猪大肠是我至爱点小得

我跟朋友先食鸡煲内的鸡,豆卜,冬菇。
豆卜吸晒d精华好好味。🥰🥰🥰
食晒d鸡肉后,开始加水打边炉拉。

,一问之下是桂花鱼,好白滑又好味亚~幸福🌻
田鸡:好滑好滑好滑,我至爱!

大肠:一定要先落,本身要够淋,预先落于煲内煲入味,超爱。🤩🤩🤩
鱿鱼:细心地介花后易熟。

午餐肉:真系高质午餐肉,索晒d汤汁,巧巧味!🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
竹䉀茅根:自家煲,所以劲足料又清热气。😙😙😙