2014-08-15 2827 浏览
Restaurant week 留意到呢间餐厅,食Semi Buffet Lunch,12:30入到去见到餐厅唔太大,得3成入座率。装修几得意,墙上面有只牛O吧图案,写住唔同部位O既名。侍应服务好主动同友善,见我朋友未到主动问要唔要个餐汤饮住先。汤系洋葱汤味道,但D菜就系椰菜,饮落惹味,味道有D味精O既感觉。Buffet 区有6,7种唔同O既沙律,平味道都唔错。印象较深O既有红萝卜丝,芽菜,青爪沙律 – 好惹味,食落凉凉地,有D似四川菜O个D感觉。矮爪沙律 - 矮爪好大好多汁,伴碟O既红蕃茄都好甜好多汁。鸭胸沙律 – 够嫩同滑,淋O左个类似日式烧汁亦都好同鸭胸好夹。个人唔太钟意青爪沙律,个沙律酱太酸同太多。另外冻烧牛肉都一般,我已经夹红红地唔太熟O个D都好硬。个餐仲一人包O左2只生蚝,一只味淡D,另一只浓D。味道新鲜,但真系好多海水,可能会觉得咸O左少少。主菜选O左牛扒,生熟我叫O左MEDIUM,块牛本身质素绝好,有肉味多汁同少少好香O既肥膏。同埋煎得好平均,唔会中间好生。朋友叫O左三文鱼扒,我食O左一旧,好滑同包住D三文鱼扒油香,我觉得仲正过自己块牛。restaurant week
矮爪沙律 - 矮爪好大好多汁,伴碟O既红蕃茄都好甜好多汁。
个人唔太钟意青爪沙律,个沙律酱太酸同太多。
另外冻烧牛肉都一般,我已经夹红红地唔太熟O个D都好硬。
restaurant week 价$248 加一埋单。但食哂时无意中俾我见到佢平时无O左2只生蚝,其他野同我地一样只系$168(如果我无睇错) ,如果俾我再选择我唔要生蚝平D好过。但呢间我都推介可以再去,成餐质素唔错,大部份野都几好食。

Buffet 沙律
2款生蚝