2005-10-24
10月22日2個人去食2:30~5:00的甜品buffet, 因為有1位免費COUPON, 所以試下。這裡通常都要訂位, 因地方好細, 只容納到30~40人左右。環境不用講, 好清幽, 好舒服, 只係耐唔耐比d細聲講大聲笑的噪音破壞左。服務方面唔錯, 有3個waitress, 1個captain, 對於地方不大的balcony來講已經好夠。收碟、加水都有效率;但由於佢地手上冇攞鐵盆, 而部份甜品是用小器皿裝住, 見到佢地收起碟後疊唔穩, 有點危危乎。食物: 咸食有雞翼(其實味道一般,但由於甜品太甜的關係, 勁多人食, 中和一下甜味)、有一個似薯寶O既炸物(裡面係芝士薯蓉+雜菜, 味道也是一般), 仲有一款中湯(冇試到, 但都有不少人攞, 我只知裡面有紅蘿蔔同雪耳等材料)。雪糕係雀巢雪糕, 有4款, 我冇試, 因為冇乜特別, 亦都唔係好多人試。甜品: 有十幾款, 雖然試唔晒所有甜品, 但我覺得一個以甜品為主題的BUFFET來講款式唔夠多;自家製朱古力: 有8款(似龍島及SEE'S那些外國朱古力,不錯)TIRAMISU: 好食荔枝PANCAKE: 好FRESH, 每一少件有一整粒荔枝肉每人
TIRAMISU: 好食
每人送一客的士多啤梨泡芙: 內有haagen-dazs STRAWBERRY ICECREAM 好味
仲有LEMON TART,BLUEBERRY CHEESE CAKE, 同埋細細杯的小甜品等都不錯
當然,新鮮生果係唔少得O既。
總括來講, $138 DESSERT BUFFET 其實唔係咁抵, 如果有DISCOUNT的就值得去試。