2019-10-29 230 浏览
"地膽同事帶路,黎左呢間係北角內街既活一鮮,唔識路真係有D難搵,隱世小店果然夠隱世~-我地一人叫左一個主食再加左兩個小食,主食係”牛柳粒蕃茄湯烏冬”同”特上活一鮮丼”, 蕃茄湯底超級濃,烏冬食落唔係有陣酸味個D平價貨,牛柳粒唔會好dry,整體係合格既。個海鮮丼同事就話好新鮮,而且估唔到一碗會有咁多種類,又有蝦有蟹又兩款魚,又有幾款貝類,仲有埋海膽,重點係佢面頭個D蟹膏,簡直係神來之筆,呢個真心推介!另外叫左一個”松露帶子沙律”同”芒果三文魚天婦羅卷”, 松露同帶子真係好夾,配沙律食感覺好開胃;天婦羅卷幾有驚喜,多數食D天婦羅既卷物一係就成陣油膉味,一係D脆脆就林哂,但呢個出奇地就算夾住芒果都仲係好脆口,三文魚天婦羅又一D都唔覺得油,可能關D sauce事,一啖放入口感覺係有D清新,值得試下!小店牆上面仲有大大個手寫menu,都幾多唔同種類既選擇,我地都心思思要回頭再試下其他野食!"