2018-05-28 6495 浏览
今日同fd做义工(佢番工,我义工),体力劳动完,当然要刷餐劲既。上网见呢间餐厅系观塘几出名咁,环境同野食都几呃到like,决定一于一试。天气咁热,当然要整番杯冻野饮下。呢杯紫薯沙冰好大杯,够冰冻,放系度影阵相都未溶,卖相咁靓,呃like一流。紫薯味浓郁,沙冰都够细滑,啖啖都有紫薯味,正。饮左一半,仲发现佢附送左粒紫薯。呢个面包入面d芝士肉酱好正,够重口味,仲有d墨西哥脆片、紫菜卷同牛肋串烧可以拉黎食。拉丝成功。鸡翼有4大只,又系可以拉丝黎食。个饭可以拣泡菜炒饭或白饭。泡菜炒饭加埋d拉丝芝士都系微微辣(10小辣都吾有一半),但味道够重,好惹味。呢度d摆设简单得黎都几卡哇伊。收银处仲有Handmade 曲奇买。门口得英文同韩文。韩式既装修门口有部机,好似系比人网上拎定飞。呢度好多野食都有得拉芝,而且有好几个Mon系头顶播韩歌,店名又得韩文同英文,连侍应都有韩妹feel,黎呢度可以当自己去左韩国,哈 。
今日同fd做义工(佢番工,我义工
),体力劳动完,当然要刷餐劲既。

天气咁热,当然要整番杯冻野饮下。
紫薯味浓郁,沙冰都够细滑,啖啖都有紫薯味,正。
紫薯沙冰

饮左一半,仲发现佢附送左粒紫薯。

拉丝成功。
溶岩芝士牛肋面包

鸡翼有4大只,又系可以拉丝黎食。
拉丝芝士香烧鸡翼伴泡菜饭

呢度d摆设简单得黎都几卡哇伊。

收银处仲有Handmade 曲奇买。

门口得英文同韩文。

韩式既装修

门口有部机,好似系比人网上拎定飞。

拉丝芝士香烧鸡翼伴泡菜饭