2020-09-28 433 浏览
深水埗近几年都好多文青cafe进驻,将深水埗呢个旧区打造成一个带有文艺气息既地方,呢间人气爆灯既cafe除左卖咖啡仲有酒卖㖭,假日好多人,所以我就拣左weekday去试,唔洗排咁耐Latte个拉花系一只飞马,好靓好特别,不过咖啡表面好快起泡,咖啡味亦都不够香浓Dirty第一次系cafe饮咖啡系用whisky杯,仲要系呢只富士山whisky杯,真系几特别,杯dirty够冻的,但饮落奶味偏重,啡味不够蒲烧鳗鱼汉堡配青柠盐薯条一个长到拖地既鳗鱼汉堡呈现系我眼前,卖相当吸引的,中间夹住一d菜丝沙律,中和返蒲烧鳗鱼偏浓既味道,配搭不错海胆忌廉汁蟹肉意大利饭我真系一d海胆味道都食唔到,蟹肉亦都唔系好食到,只食到好浓既洋葱味,成个饭偏甜,真系好失望呢度环境舒适,好适合打卡同放空,但食物同咖啡我觉得就一般,可能下次净系饮酒会好d

Latte
Latte