悠悠闲闲嘅周末做乜好呢,更系带埋自己最爱嘅人岀去食好嘢啦!今日我就拣咗呢间系上环区嘅意式小店。今日叫咗3个午市套餐,而餐前就拣咗是日餐汤“南瓜汤”,个汤好浓郁细滑同埋唔腻口,啖啖都觉得好香甜,真系好好饮喔👍🏼👍🏼。“迷你野菌意大利云呑配青衣鱼柳大蚬蕃茄虾汤”一上枱时就弥漫住🦐香,我哋已急不及待将云呑同汤放入口慢慢品尝,云呑嘅菌味同汤嘅鲜甜好衬呀😋,店员话我哋知佢哋系用上10个钟去淆制鲜🦐汤㗎,所以非常鲜、香、味美👍🏼👍🏼👍🏼,再食一啖青衣鱼柳同大蚬肉,哗~绝对系鲜上加鲜~ 好正呀⋯⋯😋😋😋“安格斯芝士汉堡包配炸薯条”🍔,芝士已溶系汉堡扒上,再放上厚切微焦嘅洋葱、蕃茄同一片酸瓜~ 一啖咬落去汉堡扒好Juicy、牛肉味好浓厚之余再配埋香喷喷嘅馅料,食到停唔到口添👍🏼👍🏼👍🏼⋯⋯ 仲有薯条系粗身有口感𠮶只呀,好味😋😋😋“鸡肉芦笋黑松露忌廉阔条面”🍝嘅鸡肉好嫩滑,每条阔条面都挂满味道同浓淡刚好黑松露忌廉汁,自家制嘅意大利面条有蛋香同质感烟韧,又系另一种唔同嘅享受喔👍🏼👍🏼👍🏼最后饮埋餐饮,杯Hot Rich Chocolate真系好rich啊☕️👍🏼👍🏼

南瓜汤
迷你野菌意大利云呑配青衣鱼柳大蚬蕃茄虾汤