小妹虽然唔系完全食素,但对素食情有独钟,所以知道当日工作地点附近有素食餐厅,当时第一时间冲过去! 餐牌上好多食品都好味引,但我最钟想试啡菇饭!毫不犹豫叫咗嚟食,店员同我讲原来系每日限量供应,好好彩呢个系最后一份下午茶时间点叫仲有平,好抵!  一嚟见到咁大份时都吓咗吓,担心自己食唔晒不过一食就停唔到口,啡菇上面嘅素肉口感好似肉,而且用酱汁调制过,个酱好香浓啡菇焗到刚刚好,口感细密,咬落啖啖爽嫩好有满足感,捞埋饭食简直一流,食到好满足 至于同事点咗素饭卷,我都侧咗嚿食睇落明明都系啲普通材料,但食落好新鲜好美味,个饭唔松散之余又唔会好黏口如果唔系个胃实在唔够位,好想自己叫多一个素饭卷来食 另外我都点咗杯热豆浆,好香豆味好好饮平时传统茶记啲豆浆已经正,佢就更香更好饮,正! PS. 啲Staff好nice好亲切,笑容好好餐厅好光猛干净,装修简洁雅致,有少少似韩式Cafe俾一人种洗涤心灵嘅感觉好欣赏呢间餐厅!有机会一定再去食!
餐牌上好多食品都好味引,但我最钟想试啡菇饭!
下午茶时间点叫仲有平,好抵!

啡菇饭

一嚟见到咁大份时都吓咗吓,担心自己食唔晒

素饭卷

至于同事点咗素饭卷,我都侧咗嚿食
如果唔系个胃实在唔够位,好想自己叫多一个素饭卷来食

另外我都点咗杯热豆浆,好香豆味好好饮
平时传统茶记啲豆浆已经正,佢就更香更好饮,正!

PS. 啲Staff好nice好亲切,笑容好好
餐厅好光猛干净,装修简洁雅致,有少少似韩式Cafe
俾一人种洗涤心灵嘅感觉
好欣赏呢间餐厅!有机会一定再去食!
2018-05-08
啡菇饭