2020-05-14 1170 浏览
又系我阿占,出食评出得几密下唔好嫌我烦,因为周围食系我兴趣,最紧要介绍到好野俾大家今日第一次食呢间沾面,其实都系因缘际会,话说昨日我去了呢间沾面附近的烧肉店,经过呢间沾面店,当时我并不知道是沾面店来的,因为门口冇招牌,睇唔出系咩食店黎我心谂间野几得意,于是返去search下,原来系卖虾汤沾面出名嘅12点松啲入去坐低,厨房系开放式,客人位置都系围住个厨房,见到哂师傅煮面师传喺度烧紧叉烧佢得三款沾面,我叫左海老酱油沾面$79 冇追加任何野简单啲面黎之前店员就俾左呢兜野我,琴日睇openrice 我都见过,我就学𠮶位师兄咁包住啲脆米食,老实讲,我觉得冇咩特别,可有可无主角到,首先闻一闻个汤,有阵酸香同虾味,立即开胃左面条望落湿湿地,小麦点唔多够,食落果然都系麦味唔够因为面汤几油,所以几挂汤,呢个真沾面呢,我就著重个汤同面,溏心蛋𠮶啲间间都差不多,我唔评喇。呢间个汤油啲,有啲樱花虾,啖汤都浓带微辣啱我口味其实沾面拉面店啲叉烧,间间都差唔多,呢间就会烧烧佢,香啲咁解食完哂面就叫店员加汤,饮左大半,酸酸地辣辣地,其实阵虾味唔系话十分重,但啖汤好饮嘅相比周月同彩,呢间有佢嘅特色,但面条上,我就认为呢
又系我阿占,出食评出得几密下
唔好嫌我烦,因为周围食系我兴趣,最紧要介绍到好野俾大家

师传喺度烧紧叉烧

佢得三款沾面,我叫左海老酱油沾面$79 冇追加任何野
简单啲

主角到,首先闻一闻个汤,有阵酸香同虾味,立即开胃左

面条望落湿湿地,小麦点唔多够,食落果然都系麦味唔够
因为面汤几油,所以几挂汤,呢个真

啱我口味

相比周月同彩,呢间有佢嘅特色,但面条上,我就认为呢间比不上周月同彩了

2020-05-14
等候时间
5 分钟 (堂食)