今日同男朋友慶祝紀念日去左依間係銅鑼灣既樓上西餐廳,餐廳分左幾個廂房,每枱客人都會有獨立房間,私隱度高,而且重點係望住維景既無敵大海景,燈光暗淡,好浪漫好岩情侶去食👫👫有4/5/6 course揀,我地揀左4course($588)甘筍提子包同全麥包暖烘烘,而且好鬆軟,配上自家製既黑松露蜜糖同牛油食好正,作為包包控既我食完好想再refrill🤡日本頂級鮑魚配醬油汁日本鮑魚入口軟淋,配埋帶有蠔油味道既日本醬汁,味道岩岩好吾會太咸,值得一提既係蘿蔔都吸收哂醬油嘅味道好入味!是日餐湯係北海道帶子蘆筍粟米湯,調味料加左d海鹽同辣粉,所以飲落去好香口,帶子肉質嫩滑,配埋粟米湯味道更加鮮甜😛香煎慢煮沖繩阿古豬配意大利白豆脂肪部位食落去入口即溶,肉汁豐富柔軟,咬落去好juicy😋😋蜜糖烤焗法國黃油春雞雞肉好嫩滑,而且食落去有濃郁既蜜糖味,外皮煎得好香脆但雞肉又吾會乾好出色🥰招牌tiramisu配咖啡啫喱一開始侍應會拎住個裝左酒既小煲,點上火之後再淋上tiramisu到,香濃幼滑既tiramisu配咖啡啫喱食落去無咁甜膩,加埋佢上菜既視覺效果女仔一定會鍾意❤️

日本頂級鮑魚配醬油汁
香煎慢煮沖繩阿古豬配意大利白豆