2019-10-09 74 浏览
听日就去台湾旅行,于是就同朋友约左系荔枝角行下街同睇戏,望见之后连续几时都会食台湾菜,所以一于系飞之前食个西餐做个了结,亿利工业中心不嬲都有好多卧虎藏龙嘅餐厅,我地就拣左系呢到食PIZZA。呢到主打系手工薄饼,我地就叫左个蟹肉大虾薄饼,由于系即叫即做,所以制作需时,先黎嘅系前菜,分别有餐汤同餐包,呢到嘅餐包好有特色,包上面舖满芝麻,令到个味道更加香,而且送过黎仲好热辣辣,面包外脆内软,中间搽埋牛油令个味道更加香同惹味,好有惊喜!仲有忌廉蕃茄薯仔汤,入面仲有薯仔粒粒,加左忌廉个口感更加香滑。蟹肉大虾薄饼:呢个系一个新款嘅薄饼,薄饼底好薄,焗得好脆,上面舖上蟹肉、大虾、彩椒等,仲加上沙律酱,令味道更加香浓,食极都唔会厌,而且唔会觉得好油腻同滞。辣味鸡翼:焗得金黄香脆,肉汁丰富,肉质好嫩滑同入味,配上辣汁味道更加惹味,好好食! 开Party必食小食!热朱古力:自家冲泡,上面仲画左个细心心,朱古力非常香浓,朱古力味甜带微甘,甜而不腻,有一种幸福感。