餐厅: 享慢煮意 (The ONE)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-03-11 177 浏览
早前用openrice去订位话主餐牌有75折不过要用正价叫2杯饮品先有到场时待应又拎左个Dinner set餐牌过嚟比我地睇一睇之下觉得Dinner set抵啲同丰富啲就叫左2个set!4 course dinner menu $298/1Welcome drink送既简左一杯有酒精一杯无酒精无酒精简左橙汁有酒精系指定既,好似系orange juice x wine都几好饮头盘简左香煎北海道珍宝带子 配鱼子酱同大虾凯撒沙律带子大大粒 口感好食沙律份量都唔少 带3只大虾,虾有微辣,都好食Second course简左招牌龙虾汤流心牛角包同爆酱蟹羔流心牛角包+$28龙虾汤牛角包切开之后啲汤流晒出嚟,味道好浓郁,切开净系拍咗影片冇影相,所以放唔到出嚟蟹膏牛角包入边啲蟹膏酱就固态啲,无龙虾汤咁稀,但味道更加好食啲!主菜叫咗法式龙虾汁烩海鲜加酥皮盖+$10味道都好好食 好似饮紧个海鲜汤咁,配料好足够另一个叫咗手工蛋挞皮 威灵顿牛柳 (8安士)+$38其实我一直都未食过威灵顿牛柳,今次系第一次食,味道都觉得几好食,佢有啲酱汁同埋炸蒜,将佢同啲肉一齐食好好食,跟餐隔离仲配咗啲沙律,一样好食甜品叫咗法
早前用openrice去订位话主餐牌有75折

头盘简左香煎北海道珍宝带子 配鱼子酱同大虾凯撒沙律

带子大大粒 口感好食

沙律份量都唔少 带3只大虾,虾有微辣,都好食

主菜叫咗法式龙虾汁烩海鲜加酥皮盖+$10

味道都好好食 好似饮紧个海鲜汤咁,配料好足够
另一个叫咗手工蛋挞皮 威灵顿牛柳 (8安士)+$38

甜品叫咗法式焦糖炖蛋 配 白松露芝士蛋糕同爆馅开心果流心牛角包

白松露芝士蛋糕细细件,但系食落口都有好香嘅松露味,法式焦糖炖蛋就一般般,正常水准

开心果牛角包切开咗之后入边仲有好多开心果酱,呢个有啲惊喜,觉得好食,佢哋啲牛角包都整得好好食

整体嚟讲呢间嘢食整得都好唔错,会有下一次!