2023-04-11
香港人翻工咁忙,午飯都係求其咬個包買份茶記。外食嘅選擇好少蔬果,💕呢間有多款Set可以揀,多數都有肉有菜有飯,比較平衡。而我自己就鍾意Build your bowl, 自己組合,6款菜+最多3款肉+0-1款飯,仲可以加汁、nuts and seeds及飲品。價錢根據所選嘅數量同款式而定,粗略估計最少$60左右,大概$80已經可以好豐富🥬🥦🥑。味道嚟講,個人推薦泡菜,佢唔會太酸,鹹辣味道同其他菜同飯形成對比,唔怕食到好寡,如果唔鍾意食菜又想試下呢類嘅Bowl,建議揀呢個。另外就係南瓜🎃,呢度嘅南瓜有香烤嘅感覺,一絲絲好軟綿,鍾意澱粉類嘅人必試。其他蔬菜都好新鮮,而且見到咁繽紛個人已經好開心。所有我試過嘅肉類都好食。如果本身係鍾意食肉嘅脂香,建議揀魚,外脆內軟。鍾意特別啲或者素食者可以揀哈羅米芝士🧀,佢係一塊煎扒形嘅芝士,唔會太鹹得嚟竟然有肉香。想飽肚可以揀雞脾肉,肉香嫩又易飽。如果想平啲,雞肉餅已經好好食,西餐肉餅嘅感覺,調味剛好,而且都好飽肚。汁類如果鍾意Creamy又驚自己唔鍾意草青味,可以揀Dill&Caper, 呢個係平時西餐三文魚面頭嗰隻白色汁,好帶到肉嘅脂香出嚟。鹹味類嘅咖哩
汁類如果鍾意Creamy又驚自己唔鍾意草青味,可以揀Dill&Caper, 呢個係平時西餐三文魚面頭嗰隻白色汁,好帶到肉嘅脂香出嚟。鹹味類嘅咖哩汁同洋蔥汁都好易送飯。酸味類嘅汁同飯底唔係好襯,反而如果係純菜底可能會開胃啲。
除咗枝裝飲品,仲有好多款口味嘅熱茶,叫咗雲尼拿焦糖茶,佢係無糖無甜味,但有糖香,好得意,可以一試🩵。
店員態度好好,等候時間唔算耐,值得試。