2015-09-15 1745 浏览
得知太和路開了數間小店, 那天去完大埔中心辦完點事才5點半, 又是去小店不用排隊的好時間... 我和老公慢步過去太和路, 就選了這店, 人龍還未出現, 當時大概6點鐘, 但店內已有8成客人, 好! 就呢間!手打和牛漢堡個SIZE 都几大, 肉汁都几豐富, 但牛味不夠, 調味偏淡都几適合我, 整體賣相和味道不錯, 只是感覺欠缺特色.軟殼蟹卡邦尼蛋汁意粉, 份量夠, 我地仲加左$10雙色車打芝士, 成日食意粉好怕唔夠汁, 但呢個意粉令我地好驚喜好滿足, 佢用料十足, 炒過既洋葱, 磨菇和煙肉, 廚師亳不手軟, 再加埋雙色車打芝士, 令意粉味道豐富啖啖濃郁, 而隻軟殼蟹都好大隻, 熱辣辣之餘, 仲炸得剛剛好外脆內軟, 好多時其他地方既炸軟殼蟹都會炸到黑蚊蚊. 呢度真係做得几好, 好味!由於食物份量都几大, 而我地又太早食飯, 真係太飽了, 試唔到呢度既甜品有點可惜, 因為賣相都几吸引, 下次吧!
軟殼蟹卡邦尼蛋汁意粉
题外话/补充资料: 我們本來被安排在最裡面的位置, 都几凍, 但由於冷氣機不停滴水, 我地要求換位, 被安排到最近門口的位置, 但就變得很熱, 而且還是有滴水, 最後又調到隔離枱, 但還是在滴水, 雖然店員已經好比心機不停用長棍抺冷氣機風口, 但還是滴水嚴重, 希望可以儘快改善啦!
2015-08-16
軟殼蟹卡邦尼蛋汁意粉